Жителю Севастополя Юрію Чеканову, який 5 жовтня зруйнував пам’ятну дошку героям Небесної сотні у центрі Києва, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 320 тис. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду Києва Роман Новак, задовольнивши клопотання прокуратури про запобіжний захід для підозрюваного.

Читайте такожУ центрі Києва вандал розтрощив пам'ятні плити на честь Небесної сотні (фото, відео)

Також в ухвалі йдеться, що підозрюваний зобов’язаний здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право виїзду з України. Заставу може внести або він особисто, або заставодавець.

Також дане рішення може бути оскаржено в Апеляційному суді Києва впродовж 5 днів. Чеканова доправили до слідчого ізолятора після завершення судового засідання.

Як повідомляв УНІАН, прокурор Київської місцевої прокуратури №6 Сергій Сказко просив суд обрати Чеканову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з огляду на те, що підозрюваний не має постійного місця проживання на неокупованій території, оскільки є жителем Севастополя. А отже, за словами прокурора, існує ризик, що він може ухилятися від слідства, поїхавши на непідконтрольну Україні територію Луганської чи Донецької областей, або ж до окупованого Криму.

Зазначається, що під час розгляду питання в залі засідань відбулася досить напружена розмова між активістами Майдану та підозрюваним, який знаходився в скляному боксі.

Сам підозрюваний стверджує, що він зруйнував пам’ятний знак тому, що йому не місце в центрі Києва. Активісти кажуть, що він “тітушка”, якого найняли, щоби здійснити провокацію.