Суд пояснив своє рішення прагненням захистити права і свободи заявниці / фото УНІАН

Татарбунарський райсуд Одеської області визнав особу померлою на підставі документа, виданого самопроголошеною владою терористичної організації "ЛНР".

Читайте такожУ "ДНР" оголосили торговельну війну "ЛНР"

Як повідомляється на офіційному сайті "Судова влада України", до суду звернулася громадянка, яка поінформувала про смерть свого чоловіка 30 вересня 2017 року в місті Молодогвардійськ Луганської області.

Відео дня

Для реєстрації смерті чоловіка заявниця звернулась до Станично-Луганського відділу державної реєстрації актів цивільного стану, але отримала письмову відмову у проведенні такої реєстрації.

"Підставою для відмови стало те, що наданий для реєстрації смерті документ, а саме, свідоцтво про смерть, не є визначеним центральним органом виконавчої влади документом, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я та підтверджує факт смерті. Документи оформлені органами, установами та організаціями, які розташовані на території непідконтрольній українській владі, ставлять під сумнів легітимність оформлення свідоцтва про смерть", - зазначається в повідомленні.

Однак, "з метою захисту прав і свобод заявниці, рішенням Татарбунарського районного суду заяву громадянки щодо встановлення факту смерті громадянина України було задоволено".

Станом на 5 січня 2018 року дане рішення суду не набрало чинності.