ХабарП’ятьох співробітників митного відділу пункту пропуску Медика-Шегині на польсько-українському кордоні (Підкарпатське воєводство, Республіка Польща) підозрюваних у хабарництві затримали польські правоохоронці.

Як передає кореспондент УНІАН, затриманим митникам (двом жінкам і трьом чоловікам) інкримінується багаторазове отримання хабарів у розмірах від 10 злотих (17 грн.) до 1,5 тис. злотих (500 доларів) за безперешкодне перевезення контрабанди. Крім того, четверо з них підозрюються у діяльності організованої злочинної групи.

Як повідомив речник Окружної прокуратури у Пшемишлі Даміан МІРЕЦКІ (Damian MIRECKI), загалом у справі уже фігурують 45 підозрюваних. Крім співробітників митниці, це також співробітники Прикордонної служби та подорожуючі, які вручали хабарі. На даний час затримали 20 митників.

Відео дня

Перших троє підозрюваних було затримано у квітні безпосередньо при здійсненні «контрольного вручення хабаря». Наступні затримання відбувались у червні. Тоді співробітники Центрального слідчого бюро затримали трьох співробітників Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі і сімох митників, які працювали на пункті перетину кордону у Медиці, у тому числі керівника зміни.