Количество крымчан, желающих выехать с оккупированной территории, постоянно увеличивается / REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінсоцполітики, таку інформацію озвучив заступник міністра, керівник апарату Віктор Іванкевич на експертній зустрічі щодо соціального захисту переселенців з Криму.

„З кожним днем кількість кримчан, які бажають виїхати з окупованої території до різних регіонів України, постійно збільшується. Більшість проблем, з якими вони звертаються, стосується житлових питань - кожне третє із загальної кількості звернень та соціального захисту - кожне шосте”, – сказав Іванкевич. При цьому, за його словами, головним, все ж таки, залишається практична соціальна підтримка, що надається всім переселенцям-кримчанам підвідомчими міністерству органами системи соціального захисту.

Він також зауважив, що на сьогодні до регіональних відділень Пенсійного фонду щодо отримання своїх пенсій вже звернулося 1315 пенсіонерів з АРК і всі вони отримали пенсію за березень.

Відео дня

Читайте такожУже 250 кримчан перереєстрували свій бізнес на материку України

Іванкевич також повідомив, що центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно ведеться робота з 799 сім’ями переселенців з дітьми та 68 одинокими особами.

„Не залишаться без уваги й ті, хто прагне працевлаштуватися на новому місці проживання. Таким громадянам Державний центр зайнятості готовий надати 63 тис. вакансій, серед яких є високооплачувані. У першій декаді квітня з питань пошуку роботи звернулося 398 кримчан і станом на 10 квітня 65 вже працевлаштовано. При цьому статус безробітного отримали 207 осіб, з яких 122-м вже призначено виплату допомоги по безробіттю, іншим вона оформлюється”, – сказав Іванкевич.

Він також зауважив, що нагальним питанням залишаються заблоковані банківські рахунки жителів Криму, а також проблема кримчан, які мали свій бізнес на півострові. Іванкевич зазначив, що консультації з цього приводу вже активно ведуться з Нацбанком і Міграційною службою України.

Читайте такожУже близько 5 тис. кримських татар були змушені виїхати із Криму - Джемілєв

Як повідомляв УНІАН, після окупації Криму російськими військовими нелегітимна влада АРК 16 березня провела незаконний референдум і заявила, що майже 97 % тих, хто взяв у ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

Через два дні президент РФ Володимир Путін і нелегітимні керівники кримської влади і Севастополя підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму і утворення в складі РФ нових суб'єктів. Ще через кілька днів Рада Федерації Росії одноголосно схвалив анексію Криму. Практично всі країни світу не визнали територіального поділу України, засудивши дії Кремля.