Головне управління з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації завершило розрахунок тарифів за квартплату та опалення для кожного будинку окремо.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам повідомив начальник Головного управління з питань цінової політики столичної міськадміністрації Василь ЯСТРУБИНСЬКИЙ.

За його словами, матеріали розрахунків передано до КМДА. Згідно з пропозицією управління, нові тарифи будуть застосовані для сплати за площу квартири, що перевищує встановлені нормативи на одну особу.

Відео дня

В.ЯСРУБИНСЬКИЙ підкреслив, що розрахунки нових тарифів зроблено на виконання рішення Київради, а також відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів №560. За його словами, ця постанова передбачає певну кількість послуг, які мають отримувати мешканці та відповідну якість цих послуг. Саме у відповідності до цих документів були зроблені розрахунки нових тарифів.

«Враховуючи, що нові тарифи будуть дещо вищі за діючі, Головне управління запропонувало такий підхід до їх запровадження: діючий Житловий кодекс передбачає норму житла на одну особу – це 20 кв. м загальної площі плюс 10 кв. м на всю сім’ю. Ми пропонуємо в межах цих норм залишити діючі тарифи, а нові запроваджувати на ту площу, яка перевищує зазначені цифри», - сказав В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ.

Як приклад, він навів сім’ю з трьох осіб: по 20 кв. м на кожного члена сім’ї складатиме 60 кв. м і додав до цього 10 кв. м на всю сім’ю. Отже, якщо квартира має площу більшу ніж 70 кв. м, то за площу, яка перевищує цей показник, сім’я сплачуватиме за новими тарифами.

За словами В.ЯСТРУБИНСЬКОГО, з міського бюджету передбачається виділення дотацій для малозабезпечених сімей, які мають невеличкі помешкання.

«А всі багаті люди будуть платити, тому що проживають у значно більших квартирах», - зазначив начальник управління.

«І за цією схемою ми пропонуємо запровадити й розрахунки за опалення», - додав він.

На запитання журналістів, якщо Київська міська державна адміністрація погодить ці нові тарифи, як швидко вони можуть бути запроваджені, В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ сказав, що поки це питання залишається відкритим.