Звільняти за відсутність вакцинації - не можна, каже адокат / фото УНІАН

Погрози деяких роботодавців до тих співробітників, які відмовилися вакцинуватися від коронавірусу - незаконні.

Про це заявив адвокат Ростислав Кравець у коментарі сайту UBR.

Він пояснив, що такі вимоги можуть обґрунтовувати 12-ю статтею Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Відео дня

"Але в статті закону немає і слова про звільнення. Вірніше, там воно є, але "звільнення на підставі закону". Ні в одному нормативному акті України, ні в одному законі немає порядку такого звільнення", - пояснив юрист.

За його словами, в українському законодавстві не передбачили порядок звільнення невакцинованих. У разі конфліктних ситуацій адвокат радить співробітникам вимагати законної аргументації звільнення або відсторонення.

Читайте такожПандемія не вщухає: напередодні вихідних - ще понад 23 тисячі нових COVID-хворихРаніше з'явилося пояснення юриста, чи законно висаджувати з транспорту невакцинованого пасажира.

Нагадаємо, що за даними МОЗ, абсолютна більшість пацієнтів "ковідних" відділень не вакцинувалися від коронавірусу. У відомстві закликають українців зробити щеплення заради збереження здоров'я себе і своїх рідних під час пандемії коронавірусу.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вакцинація рятує від тяжкого перебігу хвороби / інфографіка УНІАН