Акція Гандзюк - активісти палили шишки і розписали фарбою дорогу / фото: Anton Hodza, FB

Акція під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві, приурочена другим роковинам нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, завершилася.

Читайте такожЗахоплення заручників у Луцьку: у справі призначено 30 експертиз

Як передає кореспондент УНІАН, її учасники заявили, що сьогодні вчергове прийшли до будівлі МВС, щоб нагадати, що минуло два роки від нападу на активістку, а вбивці й досі не покарані. А деякі з них навіть не є підозрюваними у даній справі.

Відео дня

Вони також додали, що будуть приходити з подібними акціями до МВС ще не один раз, допоки вбивці Гандзюк не понесуть покарання.

Anton Hodza, FB

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ввечері біля МВС зібралися близько двохсот осіб, зокрема друзі та знайомі Катерини Гандзюк, а також громадські активісти.

Вони вишукувалися в шеренгу перед входом до МВС, тримаючи в руках саморобні плакати із закресленими іменами та прізвищами тих, хто безпосередньо причетний до вбивства Гандзюк, і тих, хто, на думку активістів, нині покриває вбивць.

А потім на дорозі вулиці Шовковичної з балончиків білою фарбою вони написали прізвища: Левін, Рищук, Аваков, Павловський, Андрій Гордєєв, Мангер, Меріков, Кива, Геращенко та Шевченко, закресливши їх червоною фарбою.

Учасники акції також вимагали відставки глави МВС Арсена Авакова.