Українці закликають бойкотувати Червоний Хрест / фото ua.depositphotos.com

Народний депутат від "Слуги народу" Дмитро Гурін розкритикував "Червоний хрест" та закликав припинити його діяльність на території України.

На своїй сторінці у Facebook він назвав Міжнародний комітет Червоного Хреста "колаборантами".

"Червоний хрест International Committee of the Red Cross на території України – колаборанти. Вони витрачають зібрані кошти на себе, а не на статутні задачі. Вони зробили близько до нуля для відкриття гуманітарних коридорів. Зараз вони відкривають центр підтримки депортації в Ростові-на-Дону. Засновник Червоного Хреста Анрі Дюнан згорів би від сорому від того, що відбувається.Червоному Хресту має бути заборонено працювати в Україні щонайменш до кінця війни, а від імені держави Україна оголошено рекомендацію передавати пожертви іншим гуманітарним організаціям", - наголосив нардеп.

Відео дня

За його словами президент "Червоного Хреста" Петер Маурер має піти у відставку.

Зазначимо, "Червоний Хрест" продовжує називати війну Росії та України "конфліктом". 

Крім того, як повідомляв УНІАН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста також хоче відкрити офіс у Ростові-на-Дону – мовляв, щоб допомагати українцям, які знаходяться на підконтрольній РФ території.

В організації Transparency International Ukraine наголошують, що створення таких офісів в Росії – це легалізація депортації українців, оскільки РФ вивозить українців на свою територію примусово.

Також соціальні мережі вже облетіло фото, де президент організації тисне руку Сергію Лаврову. 

Вас також можуть зацікавити новини: