9 травня в Україні проведуть сотні заходів / УНІАН

Завтра в Україні забезпечуватимуть громадський порядок понад 6,9 тис. поліцейських та понад 1,4 тис. військовослужбовців Національної гвардії.

Як йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України, 9 травня очікується близько 290 заходів з покладанням квітів і 50 автопробігів.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, автопробіги охоплюватимуть не лише території обласних центрів, а й районів та міст обласного значення.

Відео дня

"Насамперед, це Донецька, Луганська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська та Харківська області. У цих ситуаціях поліція має не допустити та роз’яснити всім учасникам два аспекти: всі охочі, які не можуть взяти участь в автопробігах, мають змогу очікувати їхнього прибуття поблизу пам’ятних місць. Але після прибуття автоколон – всі учасники заходів в обов’язковому порядку мають дотримуватися всіх карантинних вимог", - сказав Фацевич під час селекторної міжвідомчої наради.

Читайте такожЗеленський на кордоні з РФ вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Також він зауважив, що пом'якшення карантинних обмежень, згідно з постановою Кабінету міністрів, діятиме з 11 травня, а відтак 9-10 травня поліція продовжить патрулювати парки щодо порушень карантину.

Сьогодні, у День пам'яті та примирення, на території держави було заплановано проведення 253 заходів за участю майже 1,3 тис. громадян. Публічну безпеку та порядок забезпечували понад 3,5 тис. поліцейських та 300 військовослужбовців Нацгвардії.

Як повідомляв УНІАН, 9 травня в Києві перекриють центр міста.

Читайте такожПутін вирішив не вітати Зеленського з 9 травня

Довідка. День пам'яті та примирення (пам'яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасницями Другої світової війни) — пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – державне свято в Україні, яке офіційно відзначають 9 травня, починаючи з 2016 року. Прийшло на зміну радянському святу День Перемоги, яке святкували в СРСР, а потім в Україні до 2015 року включно.