Експерти закликають українців зберігати спокій і не поспішати їхати на заробітки закордон

Експерти закликають українців зберігати спокій і не поспішати їхати на заробітки закордон, попри загрозу повномасштабного військового вторгнення збоку Росії.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу"

"Жодних внутрішніх передумов до якихось кризових явищ немає. Тобто ми маємо розуміти, що і механізми, і ресурси на сьогоднішній день в Української держави є для того, щоб не було нічого карколомного", – переконаний член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

У свою чергу голова Спілки незалежних журналістів Юрій Поліщук закликає українців виважено ставитися до інформаційного фону, який зараз поширюється з усіх боків.

"На спожитій нами інформації зазвичай не відображається нічого, жодних даних. Ні ким зібрана, у який спосіб, яке відношення ця інформація має і як вона розкриється у нашому житті – ми нічого цього не отримуємо. Різниця, що нам прогнозують про події з екранів телевізорів і що відбувається наразі, – це може бути різницею між сезонним грипом і пандемією кінця світу", – пояснює Поліщук.

Натомість експерти прогнозують, що мобілізація допомоги Україні з боку європейських партнерів та світу дасть черговий поштовх для розвитку бізнесу в країні, а тому умови праці лише поліпшуватимуться.