Фото Олесі Мозирко

21:51 Повітряну тривогу скасовано  Але авіаналіт чи ракетний удар можуть повторитись будь-якої хвилини. Будьте напоготові!

21:30 Ірина Верещук про роботу гуманітарних коридорів та грошову допомогу 30 березня.

20:47 Повітряна тривога ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ! В укриття!

Відео дня

20:44 У селищі Козелець посилюють комендантську годину з 20.00 години 31 березня по 06.00 годину 2 квітня 2022 року.

20:18 ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики почали програму грошової підтримки постраждалих від війни – ОП.

Допомогу за певної умови можуть отримати родини, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років, зазначив Кирило Тимошенко.

Детальніше.

19:52 У Славутичі провели в останню путь трьох оборонців міста від росіян. Володимир Макарчук, Олександр Зацепін і Сергій Бархатов загинули 25 березня під час боїв за Славутич.

19:40 Російські війська продовжують обстріли житлових кварталів у Чернігові. Ось це наслідки обстрілу 28 березня - окупанти як завжди цілили у "військові об’єкти": багатоповерхівку та комплекс відпочинку.

Попередньо загиблих та травмованих немає.

18:50 "Укрпошта" розпочала виплату пенсій за квітень.

Наприкінці березня "Укрпошта" розпочала виплати пенсій за квітень у всіх регіонах України, включаючи складні райони Луганської, Херсонської, Чернігівської, Сумської та інших областей.

Джерело.

18:33 До уваги мешканців Чернігівщини!

Від початку російського вторгнення підрозділи Оперативно-рятувальної служби Чернігівщини працюють у посиленому режимі, 24/7. Працюють в екстремальних умовах. Ризикуючи собою ліквідовують пожежі, рятують людські життя, розбирають завали, знешкоджують вибухонебезпечні предмети.

У випадку ж екстреної ситуації рятувальників можна викликати за номером "101" або: +380674609301 +380503135389 +380933237720.

16:06 Міноборони України: росіяни дійсно відводять війська з Чернігівського та Київського напрямків, але ідеться про окремі підрозділи. "Генштаб ЗСУ відзначає певне часткове переміщення окремих підрозділів з Київського та Чернігівського напрямів. Водночас масового відведення росвійськ з цих районів ми не спостерігаємо. Іде виведення окремих підрозділів. Тому говорити про це ще рано", — повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник. За його словами, РФ відводить підрозділи, які зазнали найбільших втрат, аби їх доукомплектувати. "Станом на зараз ворог до кінця не відмовився від спроб захопити або принаймні оточити в тому числі і ці міста. Йдеться про столицю та Чернігів", — додав Мотузяник.

14:22 Внаслідок обстрілу Ніжина загинула людина, ще шестеро постраждали, серед них - дитина. "Після вчорашніх обстрілів міста постраждало 6 мирних громадян, з них 1 дитина, одна людина на жаль померла. Пошкоджено 10 приватних  будинків, 3 зруйновано, також є пошкодження автомобілів та гаражів", - повідомив міський голова Ніжина Олександр Кодола у Facebook.

11:13  Інформація від ДСНС у Чернігівській області станом на ранок 30 березня. Минулої доби російські загарбники завдали удару по самому центру Чернігова. Постраждали житлові будинки, об’єкти бюджетної сфери, торгівлі, цивільної інфраструктури. За останню добу в області зареєстровано 20 пожеж, з них 12 — через обстріли російською армією населених пунктів (5 — житловий сектор, 4 — об’єкти різних форм власності, 1 — транспорт, 1 — господарські споруди).

10:57  Станом на 30.03.2022 року аптеки ТОВ "Ліки України" працюють в Чернігові та області в залежності від ситуації на місцях. Інформація про роботу аптек оновлюватиметься протягом дня на сторінці ТОВ "Ліки України" в фейсбук та на сайті.

9:11 У Генштабі ЗСУ заявили, що "відведення" російських військ з Київщини та Чернігівщини є ротацією окремих підрозділів для того, щоб зосередитись на східному напрямку. Подібну думку висловлюють і в Пентагоні, наголошуючи, що загроза для Києва не зникла.