Ходять групами, щоб уникати конфліктів: в Україні знову посилюють мобілізацію

В Україні знову посилюють мобілізацію. Ініціативи у дяких регіонах вже демонструють неабияку результативність.

Як йдеться у матеріалі ТСН.ua, ініціатива посадовців міської ради разом з представниками ТЦК ходити по квартирах в Запоріжжі дала свої перші результати. Перший заступник міського голови Олександр Власюк розкрив, як саме удосконалили цю процедуру.

За словами посадовця, в місті збільшено кількість груп, які працюють в напрямку оповіщення населення. Представники ТЦК під час таких обходів виписують не бойові повістки, а ті, за якими чоловік зобов'яний уточнити облікові відомості в ТЦК. 

Відео дня

"Відповідно до рішення виконавчого комітету ми спочатку сформували 15 робочих груп, а станом на зараз їх вже 28. Представники міської ради працюють разом з працівниками ТЦК в семи районах міста. Починаючи з 29 листопада, ми разом з ТЦК обійшли більше 25 тисяч адрес містян. Крім цього, тепер наші спільні групи виходять працювати і на вулицях", - каже Власюк.

Вже є затверджений графік роботи. Групи працюють з понеділка по п’ятницю, але планують ще і в суботу. Напередодні змін в мобілізаційному законодавстві, містяни відверто кажуть, що не розуміють того, як мобілізація буде проходити далі.

"Процес оповіщення в місті проходить спокійно, готуємось до запланованих змін в законодавстві", - каже Власюк та уточнює, що саме повістки видають саме представники ТЦК, а працівники міської ради присутні заради того, щоб нівелювати можливі конфлікти.

Посилення мобілізації - які зміни очікуються

Як зазначає ТСН, на доопрацюванні в уряді знаходиться законопроєкт, який пропонує посилити деякі норми мобілізації. Наприклад, тих, хто відмовляється від медичного огляду, пропонують карати 3 роками в’язниці. Крім того, законодавці пропонують ввести штрафи від 153 тис грн. до 204 тис. грн. за порушення мобілізаційного законодавства. 

Мобілізація в Україні - останні новини

Володимир Зеленський наприкінці 2023 року сказав, що військові попросили додатково мобілізувати ще до 500 тисяч громадян України. Згодом у парламент уряд подав проект закону, у якому було прописано посилення мобілізаційних заходів, але у документі знайшли багато "ляпів". Кабмін законопроект відкликав. Міністерство оборони вже розробило нову редакцію проекту закону про мобілізацію.

Керівник Головного управління розвідки українського Міноборони Кирило Буданов згодом заявив, що неможливо навіть уявити собі, що наша держава зможе обійтися без мобілізаційних заходів. Він підкреслив, що нестача особового складу в лавах військ України відчутна.

Вас також можуть зацікавити новини: