Ілюстрація REUTERS

Православна церква України та Українська православна церква Московського патріархату прийняли рішення не проводити хресну ходу з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Київської Русі 28 липня.

Про це в Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте такожКиїв знову може повернутись до жорсткого карантину

Відео дня

«Наприкінці липня ми відзначимо 1032-ту річницю Хрещення Київської Русі. Це важлива історична подія для вірян, тому щороку в цей день проходить хресна хода. В цьому карантин році вніс свої корективи. ПЦУ та УПЦ прийняли рішення не проводити хресний хід. В обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину», — зазначив Ткаченко.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Також Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня було заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

17 квітня 2020 року в місті Самбір Львівської області, попри карантин, священик провів хресну ходу, поліція відкрила кримінальне провадження.