Як заощадити воду / фото depositphotos.com

Через обстріли об'єктів критичної інфраструктури в українців можуть бути перебої з водою. Деякі міста, такі як Миколаїв і Кривий Ріг, вже довгий час живуть без питної води. УНІАН дасть поради щодо економії води і розповість, як правильно зберігати воду на тривалий термін.

Як заощадити воду - кращі поради

  • Не мийте посуд під проточною водою - замість цього нагрійте воду у великій каструлі і мийте посуд там. Так ви витратите набагато менше води. Залишиться лише сполоснути чисті тарілки. Також можна набрати заткнути слив мийки пробкою і набрати воду в раковину.
  • Щоб взагалі не доводилося мити посуд, можна обтягнути його поліетиленом перед прийомом їжі.
  • Запускайте пральну машинку тільки коли вона повністю завантажена речами.
  • Якщо дозволяють фінанси - встановіть системи вторинного використання стічних вод. Така конструкція дозволить значно заощадити воду.
  • Купіть і встановіть душову лійку з малою витратою води.
  • Полагодьте крани з протіканнями - з них витікає багато води.
  • Готуйте кілька страв в одному посуді одночасно, щоб витрачати менше води. Наприклад, зваріть кашу в каструлі, а на каструлю поставте друшляк і одночасно готуйте вареники на пару.
  • Використовуйте воду після миття овочів і фруктів для поливу рослин.

Як правильно зберігати воду на довгий термін

Кожному українцю слід зробити запаси питної води, які виручать вас у разі непередбаченої ситуації. Найпростіше купити питну воду в пляшках в магазині. Якщо у вас велика сім'я, то для економії можна купити воду оптом у великих бочках. Матеріал для зберігання обов'язково повинен бути з харчового, а не звичайного пластика.

Воду потрібно зберігати в контейнері з кришкою подалі від сонячних променів, щоб в ній не розмножувалися мікроорганізми. Замінювати воду потрібно раз в 6 місяців.

Відео дня

Крім самої води, купіть також таблетки для знезараження води. Вони виручать вас в разі, якщо питна вода закінчиться. Такі таблетки можна брати з собою в дорогу, щоб знезаразити воду де завгодно.

Вам також може бути цікаво: