Кримчани жаліються на якість води з кранів / Фото infosmi.net

У анексованому Росією Сімферополі у квартирах з кранів почала текти чорна вода.

Про це кримчани розповіли у спільноті "Чорний список Сімферополь" у "ВКонтакте".

Я все розумію, у Криму проблеми з водою, але все ж майже дві доби на Кечкеметській, 93 майже взагалі не було води, а зараз дали чорного кольору. Одне питання – як помити посуд, попрати, купати малюка зрештою, не кажучи про себе, якщо у ванній ось таке тече з крана, – написала місцева мешканка.

Відео дня
Вода, яка тече з кранів у Сімферополі / Фото Вконтакте

Читайте такожУ Росії планують напоїти кримчан морською водою

Під дописом інші користувачі підтвердили її слова й додали, що така сама "жижа пішла" у багатьох будинках міста.

"У Мар'їно теж вода йде сіра і брудна", "Скоро буде "бум" на ремонт газових колонок та котлів", "Такого ще не було, щось новеньке", "Клас, я вже бачив жовту, синю, зелену, тепер у колекції чорна вода", "Ви не розумієте, це грязьові ванни", – відзначають користувачі.

Вода, яку подають з кранів Сімферополя / Фото twitter.com/KrimRt
Вода, яку подають з кранів Сімферополя / Фото twitter.com/KrimRt
Скріншот / Фото twitter.com/KrimRt

Проблеми з водою в окупованому Криму

  • З 24 серпня у Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху і обміління водоймищ стартував перший етап обмеження подачі води.
  • З 2 вересня ввели другий етап обмежень - встановили погодинний графік подачі води. Влада Сімферополя опублікувала карту, де вказано місце розташування ємностей з водою.
  • З 7 вересня у Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води. Питну воду жителям подають строго за годинами - вранці та увечері.
  • За інформацією російської влади Сімферополя, на третьому етапі споживання вода знизиться до 100 тис. кубометрів на добу замість 160 тис. кубів.
  • З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води запроваджуються в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.
  • Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «найгіршого сценарію» з водопостачанням півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом.
  • Після окупації Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинили.
  • Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал у Крим можливе лише після деокупації півострова.