Кривонос розкрив, хто відповідає за мобілізацію / president.gov.ua

Генерал Збройних сил України Сергій Кривонос перерахував відповідальних за мобілізацію в Україні.

Як зазначив генерал в інтерв'ю Radio NV, українці помилково вважають, що за підготовку ресурсів та мобілізацію відповідають лише ЗСУ.

"Одразу видно, що люди не читали закон Про мобілізацію і мобілізаційну підготовку. Там чітко визначено, що за мобілізацію в Україні відповідає президент України, прем'єр-міністр, міністерства та центральні органи влади; органи місцевого самоврядування, ОТГ і лише там десь військові", - заявив Кривонос.

Відео дня

За його словами, в областях, де патрульні Військової служби правопорядку "зупиняють людей і кого вмовляють, кого насильно запихають в автівку, потім привозять до територіального центру комплектування", влада участі в мобілізації, очевидно, не бере.

Мобілізація в Україні - останні інциденти в регіонах

В Ужгороді представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки провели рейд у спортивних залах. Також працівники ТЦК підтримки влаштували рейд в оздоровчо-рекреаційному комплексі "Косино".

Пізніше в Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки прокоментували рейди в спортзали та інші громадські місця.

Вас також можуть зацікавити новини: