Виш уже отримав необхідні для початку робіт дозвільні документи / фото metinvestholding.com

Група "Метінвест" починає будівництво в Маріуполі університетського містечка першого в Україні недержавного гірничо-металургійного вишу "Метінвест політехніка".

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Повідомляється, що університетський комплекс розташується в центрі Маріуполя, позаду площі Свободи. Зараз ділянка площею близько 3,5 гектара пустує.

Відео дня

Планується, що тут з'явиться вся необхідна для навчання і комфортного життя студентів інфраструктура – навчальний корпус, гуртожиток, спортивний комплекс і парк. При цьому спортивний комплекс і парк будуть відкриті для всіх маріупольців. Концепція громадського простору зараз розробляється.

Зазначається, що виш уже отримав необхідні для початку робіт дозвільні документи. Зокрема, затверджено проект землевідведення, підписано договір оренди земельної ділянки, отримано дозвіл на проведення підготовчих робіт та позитивний висновок будівельної експертизи проекту, а також подано документи на отримання дозволу на будівельно-монтажні роботи.

Дизайн-проект навчального корпусу розроблений нідерландським бюро MASA Architects архітектора Хірокі Мацуури. У 12-поверховому корпусі загальною площею близько 11 тисяч кв. м розмістяться 15 лабораторій, конференц-зал на 400 осіб, лекційні аудиторії, сучасна технічна бібліотека, аудиторії для вивчення комп'ютерних наук.

Будівлю університету обіцяють будувати за найсучаснішими технологіями зі сталі "Метінвесту".

На цій же ділянці з'явиться 6-поверховий гуртожиток для студентів загальною площею близько 6 тисяч кв. м. У проекті передбачена блокова система кімнат, де в кожному блоці на дві-три кімнати буде своя кухня-їдальня і санвузол. У гуртожитку також заплановані тренажерний і фітнес-зали, медкабінет і пральня.

Генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков запевнив, що університет вже у вересні 2022 року відкриє свої двері для перших студентів.

""Метінвест політехніка" - грандіозний освітній та інфраструктурний проект. Для Маріуполя це залучення в місто талановитої молоді, для країни - нова якість освіти, для майбутніх студентів - затребувані професії та гарантія працевлаштування. Ніщо не завадить нам побудувати університет мрії, якого ще не було в Україні. Упевнений, що перші студенти бакалаврату, набір яких планується у вересні 2022 року, вчитимуться вже в новому сучасному корпусі", - зазначив Риженков.

Що таке «Метінвест політехніка»

"Метінвест політехніка" позиціюється як університет майбутнього, що надає нові широкі можливості для молоді. Університет заснований у червні 2020 року групою Метінвест. Ключові цілі проекту - поява в Україні вищої освіти європейського рівня та розвиток нового формату вищої освіти в нашій країні. В університеті зможуть навчатися люди, які обрали для себе затребувані на ринку праці технічні спеціальності. Кращим студентам Група "Метінвест" гарантує перше робоче місце, фінансову та інші мотивації.

Перший набір студентів в гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка" заплановано на вересень 2022 року.