false

Група компаній "Метінвест" з 1 вересня 2021 року запускає стипендіальну програму для студентів училищ і коледжів, які обрали технічні спеціальності.

Як повідомляє прес-служба компанії, розмір стипендій становитиме від 700 до 1200 гривень. Отримувати фінансову підтримку зможуть студенти I-IV курсів навчальних закладів-партнерів, які підписали Меморандум про співпрацю з групою «Метінвест». Всього стипендіальна програма передбачає до 1125 студентів-стипендіатів.

Зокрема, в Маріуполі додаткові стипендії зможуть отримати студенти вищого металургійного професійного училища, центру професійно-технічної освіти, професійного ліцею автотранспорту, професійного машинобудівного ліцею та політехнічного професійного коледжу ПДТУ. 

Відео дня

"Сьогодні на хвилі попиту – готові кваліфіковані молоді кадри, сформовані з урахуванням сучасних запитів бізнесу. Роботодавцю важливо, щоб молоді фахівці володіли реальними навичками у виконанні роботи, а не тільки теоретичними знаннями", – розповіла регіональний менеджер центру кар'єри "Метінвест" Яніна Войцеховська.

false

Крім того, відзначають в прес-службі, студенти, які показали високу успішність в теорії і практиці, зможуть розраховувати не тільки на фінансову мотивацію у вигляді стипендії, а й на подальший кар'єрний шлях на підприємствах групи "Метінвест". 

"Щоб молоді люди стали фахівцями своєї справи, в них потрібно вкладати зусилля, інвестувати кошти і розширювати горизонт перспектив. Нам важливо, щоб у майбутніх молодих фахівців були знання, бажання і можливості реалізувати себе вдома, в рідному місті, в рідній Україні", – зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча групи "Метінвест" Олена Кондалова.

false

У свою чергу директор з персоналу та адміністрації МК "Азовсталь" Іван Голтвенко зазначив, що металурги зацікавлені у фахівцях робітничих професій.

"Фінансова підтримка студентів – гідна мотивація до навчання та усвідомленого вибору майбутньої спеціальності. Ми готові навчати, стимулювати і гарантувати стабільність, як в роботі, так і в заробітній платі", – заявив він. 

false

При цьому директор Маріупольського вищого металургійного професійного училища Сергій Єфименко акцентував на тому, що реалізація Меморандуму допоможе установам професійно-технічної освіти конкурувати за студентів.

"Часто абітурієнти вибирають місце для навчання за розміром стипендії, де вище – туди і йдуть, не замислюючись над якістю освіти і подальшим працевлаштуванням. Сподіваюся, що нові перспективи змінять ситуацію, діти будуть вибирати те, що дійсно дасть можливості отримати не тільки знання, а й стабільне робоче місце", – пояснив він.