Фото REUTERS

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з міста-героя Харкова:

22:57 Вечірній коментар голови Харьківської ОВА Олега Синєгубова.

22:33 Дуже боляче дивитись на те, що зробили з нашими людьми окупанті. Їм доведеться відповісти за кожний воєнний злочин та за всі страждання, які вони принесли на нашу землю.

22:28 Вечірній брифінг радника голови ВП Олексія Арестовича на 4 квітня.

22:16 Зеленський підписав указ про офіційне створення делегації для переговорів із росією про гарантії безпеки. Главою делегації призначено Давида Арахамію. На фото весь список людей, які представлятимуть інтереси України.

21:55 В Єкатеринбурзі влаштували мітинг-концерт на підтримку війни в Україні. І все серед канонічного, споконвічного бруду. Бруд і бездоріжжя - основне скріплення Росії.

21:44 Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що жахи, які світ бачив у Бучі – лише верхівка айсбергу всіх злочинів, скоєних російською армією в Україні.

20:50 Звернення  Президента України - Володимира Зеленського до політиків і народу Румунії.

20:07 Економічна співпраця з Росією була великою помилкою — Штайнмаєр "Я не вірив, що Володимир Путін прийме повну економічну, політичну та моральну аварію своєї країни заради свого імперського божевілля", - сказав президент Німеччини.

19:52 Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України.

19:35 Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс у понеділок закликала виключити Росію із Ради ООН з прав людини. "З огляду на вагомі докази військових злочинів, у тому числі повідомлення про масові поховання та жахливу бійню в Бучі, Росія не може залишатися членом Ради ООН з прав людини", - написала Трасс.

18:53 Польща VS Росія: ситуація навалилася не на жарт! Прем'єр Польщі Моравецький зробив низку гучних пропозицій: Перше: Внести до європейських санкційних списків усіх членів правлячої "Єдиної Росії", а це понад 2 мільйони людей. Друге: Заборонити всім росіянам отримувати шенгенські візи, окрім гуманітарних.

18:47 ЄС може запровадити ембарго на російські газ та нафту вже 6 квітня, - Financial Times.

18:34 Более 30 000 человек собралось у российского посольства в Риге на митинге в поддержку Украины.

18:29 Розбита російська техніка в одному зі звільнених холодноярцями сіл на півдні Харківщини. Зазвичай ми публікуємо небагато світлин в одному дописі, але зараз хочемо показати масштаби втрат окупантів. Адже це результати нашої роботи лише в одному невеличкому населеному пункті.

18:25 Житомирську область повністю звільнено від російських військ. Про це повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. "Сьогодні я хочу сказати, що російських окупаційних військ на Житомирщині немає. Вони пішли з Народицької територіальної громади, де окопувалися. Пішли, частково залишивши свою техніку, боєприпаси. Але пішли, замінувавши приватні будинки та ліси", – заявив Бунечко.

17:41 За даними ООН, Україна є однією з найзамінованіших країн світу.

16:56 У Золочові на Харківщині обстріляли редакцію місцевих газет — поранених немає, пошкоджено приміщення.

16:51 Українська поетеса Анастасія Дмитрук, авторка знаменитого вірша "Ніколи ми не будемо братами", написаного після анексії Криму рашистами у 2014 році, опублікувала новий вірш "За Харків, Марік, за Ірпінь".

16:42 Ворог готує новий наступ. Російські окупаційні війська готуються оточити українські сили Операції Об'єднаних сил та захопити Харків. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

16:12 Президент відповідє на запитання журналістів у Бучі.

16:07 Пропагандисти з РІА ФАН вирішили змінити назву карти "успіхи спецоперації" на "проведення спецоперації"

16:02 Українець Олексій Новіков завоював титул найсильнішої людини Європи "Цю перемогу я присвячую Україні. Ми переможемо. Ми найсильніші, запам'ятайте це. Ми будемо найквітнішою країною на планеті. Ми житимемо дуже добре. Я вам це обіцяю. Я багато подорожую і знаю, що Україна - це справді найкраща країна. Не хочу ніде жити, окрім України. Слава Україні!", - сказав Новіков після виступу.

15:37 Соціологія вперто повідомляє, що такі медалі з радістю начепили б 80% росіян. Мабуть, розвішуватимуть по грудях їх у Кремлі. Їх отримають артисти та співаки, ректори, депутати та генерали. Всі причетні до мерзенної війни, всі, хто піарили її та схвалювали.

15:19 Президент України Володимир Зеленський відвідав Бучу, в якій виявлено свідчення масових убивств мирних жителів Він оглянув дорогу зі знищеною російською технікою та поспілкувався з місцевими жителями. Також Зеленський заявив, що Росія скоїла військові злочини та геноцид в Україні. Під час його сьогоднішньої поїздки до Бучі кореспондент Бі-бі-сі запитав Зеленського - чи вважає він усе ще можливим обговорювати мир з Росією. "Так, тому що Україна має набути миру. Ми у Європі 21 століття. Ми продовжимо дипломатичні та військові зусилля", - сказав Зеленський.

фото Російська служба ВВС

15:13 Гуманітарну допомогу від Польщі відправлено мешканцям Харківщини

"Ще раз дякуємо Уряду Польщі за таку важливу підтримку мешканців і захисників Харківської області. Гуманітарний вантаж уже прямує до тих, хто зараз найбільше потребує цієї допомоги. Цінуємо внесок кожної країни, кожного регіону та кожного волонтера - всіх, хто не залишає в біді наших громадян", - сказав Олег Синєгубов. 

Він також зазначив, що обласний логістичний штаб працює цілодобово й щодня отримує, розподіляє та відправляє гуманітарну допомогу для населення Харківщини.

15:05 Monobank змінив умови надання послуг та тарифів З 1 квітня банк більше не нараховує відсотки на залишок власних коштів, а також знизив ставки за новими депозитами. Таке нововведення діятиме як мінімум до закінчення воєнного стану. Раніше можна отримати додатково 3% на залишок власних коштів.

14:00 За даними Генштабу ЗСУ після відходу з півночі України російські війська готуються до наступу на сході. Зокрема, в районі Ізюму готуються до наступу на Слов'янськ та інші міста півночі Донецької області.

13:12 Окупанти в Харкові обстріляли транспортне депо. Розбиті тролейбуси та автобуси.

11:45 Відеозвернення Губернатора Харківської області Олега Синегубова:

11:36 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 4 квітня.

Детальніше.

11:32 Зараз тривають важкі бої на Харківщині, Луганщині, Донеччині. Наші війська відтісняють російських окупантів на Херсонщині. У непростій ситуації залишається Чернігів, за Маріуполь бої тривають — Олексій Резніков

11:17 Поліція Харківської області затримала 6 осіб, які збирали інформацію про позиції ЗСУ, а також поширювали заклики про захоплення державної влади в Україні, підтримували окупаційні війська рф на території області.

10:56 Російські пропагандисти випустили статтю, що виправдовує вбивства всіх українців. Пропаганда Кремля стверджує, що українізм – це "штучна антиросійська конструкція".

10:00 Генеральний штаб інформує про втрати російських окупантів станом на 04.04.2022.

09:50 Внаслідок обстрілу російськими окупантами у Харкові четверо загиблих та 30 постраждалих, – ГУНП у Харківській області.

09:25 Окупанти продовжують обстрілювати Харків. У кількох районах над містом піднімається дим.

Не виходьте з укриття!

06:40 Збитий у неділю українською ППО у Харківській області російський літак Су-35С коштує до 100 мільйонів доларів, пише журналіст Юрій Бутусов. Це найдорожчий і найновіший російський винищувач. "Пілот-терорист, який бомбив українські міста, затриманий військовослужбовцями 81-ї десантно-штурмової бригади", - додав він.

03:08 Повітряна тривога у Харкові та області.

01:56 Під час вчорашнього обстрілу Харкова загинули 7 людей, ще 34 – у лікарні, серед них троє дітей. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Найбільше постраждав Слобідський район – там повністю знищили тролейбусне депо та пошкодили з десяток будинків. Обстріл застав мирних мешканців прямо на вулицях.

01:42 Генштаб ЗСУ: на Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків, завдає артилерійських ударів по житлових кварталах міста та намагається здійснити перегрупування військ. На Ізюмському напрямку окупанти намагалися відновити наступ, успіху не мали.

00:00 За словами голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова, загалом ситуація в області є важкою. Там постійно точаться запеклі бої.