Арестович розповів про свою популярність і життя під час війни / фото УНІАН

Для багатьох українців радник глави ОП Олексій Арестович став символом опору, його називають "головним крашем цієї війни".

Як розповів він в інтерв'ю виданню "Медуза", його популярність стала поєднанням факторів.

"Те, що завжди вважали моєю слабкістю - і говорили мені, що я розкидаюся по життю, — виявилося моєю силою. Я і військовий. Я і актор - 17 років в театрі і в кіно. Я і психологією займаюся багато років, і філософією, і теологією. У мене і школа своя філософсько-психологічна, популярна. Допомогло і вміння подати себе в кадрі. Але найголовніше - це сума навичок, яка накопичилася. Знову ж таки, війна. Хто все може роз'яснити? Дуже мало людей, які можуть складні військові питання пояснити домогосподаркам. Ще психологічний гарт, який дозволяє спокійно переживати найважчі моменти", - зазначив Арестович.

Відео дня

Водночас, за його словами, головний секрет дуже простий.

"Я ніколи не намагався кимось бути, крім самого себе. Ремісників дуже багато в політиці, в мистецтві, в психології і у військовій справі. Ремісниками є ті, хто хоче кимось бути. Вони неприродні. А зірками стають люди, які природні в цих обставинах і резонують. Ось і все", - сказав він.

Арестович з дружиною / фото facebook.com/alexey.arestovich/photos

Як дружина Арестовича сприймає його популярність

За словами Арестовича, його дружина Анастасія дуже органічно ставиться до його популярності.

"Вона теж така людина: і психологічно, і все інше. Знову ж таки, коли дружина починає хвилюватися? Чи не коли чоловіка атакують, а коли чоловік когось починає атакувати. А чоловік точно нікого не атакує, тому що я дуже люблю свою дружину, і вона для мене — цілий всесвіт, мені ніхто не потрібен більше. Я в Instagram підписаний на одну людину. У мене 1,4 мільйона підписників, в тому числі перші красуні України. А я підписаний тільки на дружину", - каже Арестович.

Як змінилося життя Арестовича з початком повномасштабного вторгнення РФ

За його словами, він перестав спати.

"Я перестав спати взагалі. А я соня, люблю повалятися. Тут же години по три в день спиш. Але у мене своя стихія, розумієте? Зазвичай людина живе за штучно завищеним порогом безпеки, а наша підсвідомість створена для битви з дикими звірами, як у наших предків. І звідси дуже багато проблем сучасної людини, тому що підсвідомість не отримує відповідного навантаження. Потрібні випробування, емоційні злети і падіння, навантаження і так далі, і тоді він відчуває себе нормально. Це все одно що автомобіль з "Формули-1" змусити возити сміття. Є люди, у яких підсвідомість призначене для того, щоб у них в принципі були тільки серйозні випробування. Вони тільки тоді відчувають себе на місці. Ось я така людина. Мені в мирному житті зазвичай нудно. А під час війни, навпаки, Я розумію всю ступінь відповідальності. Я нарешті опинився в рідній стихії і відчуваю себе на своєму місці", - каже Арестович.

Він зазначає, що зараз має можливість говорити людям тільки правду.

"У звичайному житті міг пересмикнути інформацію, а тут я говорю тільки чисту правду від початку і до кінця. Причому це і політика офісу (президента України Володимира Зеленського, - ред), І моя особиста політика - вони збіглися. Ось як є. Багато хто вважає, що я заспокоюю людей, і критикують мене. Опоненти, злостивці кажуть:"Ось Арестович заколисує". А я завжди кажу тільки як є. Навіть людині, яка вмирає, я кажу: "ти вмираєш, дорогий, тому подивися мені в очі і помри людиною в нормальному стані свідомості". Коли я кажу, що ми переможемо, — це ж не тому, що я заспокоюю, а тому, що я знаю, що ми переможемо. І говорю про це як частину правди, а не як частину мантри на заспокоєння. У цьому секрет", - зазначив Арестович.

Вас також можуть зацікавити новини: