фото Олена Зеленська, Instagram

Перша леді України Олена Зеленська провела екскурсію Маріїнським палацом для школярів.

Про це вона розповіла на своїй сторінці в Instagram.

"А я вчора була екскурсоводом. Ну, можливо, не цілим екскурсоводом, а його помічником – допомагала пану Олександру Кучеруку проводити екскурсію Маріїнським палацом для учнів школи № 250, що у Деснянському районі Києва. Його розповідь була про історію палацу, моя – про сучасність: офіційні заходи та прийоми", - розказала Зеленська.

За її словами, відтепер щочетверга організовані групи школярів зі всієї України мають можливість безкоштовно потрапити на екскурсію до Маріїнського палацу. 

"Не можу обіцяти, що я буду там кожного разу... але хтозна?" - пошуткувала Олена Зеленська.

фото Олена Зеленська, Instagram
фото Олена Зеленська, Instagram

Маріїнський палац відкривають для туристів: що відомо

Церемоніальна резиденція президента України, яка розміщується в Маріїнському палаці, стане доступною для екскурсій з 4 вересня.

Відвідати палац можна буде у п’ятницю, суботу та неділю з 10:00 до 17:00. Для цього необхідно попередньо забронювати дату та час свого візиту на сайті http://m-palace.com.ua, а безпосередньо перед початком екскурсії – купити квиток. Екскурсія триватиме 45 хвилин.

Читайте такожМаріїнський палац відкриють для екскурсій: скільки коштуватиме квиток

Скільки коштуватиме квиток

Вартість квитка становить 150 грн, для пільгових категорій громадян – 75 грн. Безкоштовними екскурсії будуть для дітей до 7 років.

Щочетверга доступ до палацу матимуть лише організовані групи школярів. Для них буде передбачатися особлива програма екскурсії з урахуванням їхнього віку, класу та специфіки історичного періоду, який вони вивчають.

Що буде доступне для перегляду

Під час екскурсії можна буде ознайомитися з експозицією картин та подарунків президентів України, церемоніальною залою, залою для переговорів.