фото facebook.com/vladimir.simperovich

Під будівлею Офісу президента у Києві люди зібралися на акцію протесту проти нової домовленості щодо припинення вогню на Донбасі, яке почало діяти з 27 липня.

На акцію протесту прийшли кілька сотень людей, повідомляє hromadske.

Організатори акції - "Рух опору капітуляції". Мітингарі вважають, що нове перемир’я фактично перетворить Росію на спостерігача, та змусить Україну домовлятись з самопроголошеними "ЛНР" та "ДНР".

Відео дня

Люди також вимагали, аби до них вийшов президент та скандували "Зелю, геть!". В руках тримали плакати з написами "Росія - ворог", "Жодного перемир'я з ворогом", "Зеленського геть", "Захистимо армію" тощо.

Читайте також"В ЗСУ панує здорова атмосфера": у штабі розповіли про ситуацію на лінії фронту після порушень окупантами перемир'я

Як повідомляє Громадське радіо, активісти обурені тим, що попри обстріли, президент України не каже, що Росія є учасником конфлікту. Під будівлею ОП, перед імпровізованою сценою розтягнули банер з іменами 184 загиблих на Донбасі.

Організатори акції вимагають звільнити з посад Руслана Демченка та Руслана Хомчака, а також відпустити підозрюваних у справі Шеремета Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка, а також звільнити від підозри Яну Дугарь.

Акція під Офісом президента тривала близько півтори години, потім мітингарі вирушили до будинку президента Зеленського та на Майдан.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, акція відбулася мирно, порушень не було. Порядок охороняли 300 поліцейських та нацгвардійців. За оцінками правоохоронців, на акції було близько тисячі людей.

Як повідомляв УНІАН, з 00:01 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню, про який у Мінську домовилися учасники Тристоронньої контактної групи.