Аваков подякував поліції за професійну роботу під час ліквідації Романа Скрипника / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подякував поліції за професійну роботу під час ліквідації так званого "полтавського терориста" Романа Скрипника, який 23 липня захопив правоохоронців у заручники, а потім утік.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Нічні події в Опішні. На жаль, знову неадекватна поведінка "полтавського терориста", який кілька днів переховувався. Внаслідок злагодженої роботи поліцейських - зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті. Дякую поліції за професійну роботу!", - заявив очільник МВС.

Відео дня

Раніше заступник міністра МВС Антон Геращенко опублікував відео моменту ліквідації Романа Скрипника.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 1 серпня, так званого "полтавського терориста" Романа Скрипника, який 23 липня захопив правоохоронців у заручники, а потім утік, ліквідували під час спецоперації

Як написав на своїй сторінці у Facebook речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, "неодноразово судимого наркозалежного" підозрюваного Романа Скрипника виявили у селі Опішня Зіньківського району на Полтавщині. Він переховувався у покинутому будинку. За інформацією Антона Геращенка, Скрипника знайшли близько 02:00 за київським часом: "У один із нежилих будинків зайшов начальник СРПП Зінківського відділення Гадяцького відділу поліції Гума".

Як повідомлялося, під час затримання 32-річний чоловік погрожував підірвати гранату й схопив копа. Після перемовин погодився обміняти заручника на полковника поліції Віталія Шияна. Нападником виявився місцевий житель. Він уже мав проблеми із законом через грабежі та наркотики. Зловмисник утік на авто, утримуючи заручника. Через кілька годин полковника поліції він відпустив, кинув автомобіль, а сам втік до лісопосадки. 

Пошуки Скрипника тривали тиждень.