Внаслідок вибуху гранати, яка була у підозрюваного, ніхто з поліцейських не постраждав / npu.gov.ua

Правоохоронці оприлюднили відео моменту ліквідації Романа Скрипника, кий зранку 23 липня у Полтаві взяв у заручники поліцейського та кілька днів переховувався від правоохоронців.

Кадри підтверджують загибель Скрипника у ході спецоперації.

Читайте такожВ Одесі блогера, який порізав собі горло, підозрюють у побитті учасника ООС

Відео дня

На відео, зокрема, видно, як чоловік знову бере у заручники поліцейського, проте після вистрілу захопленому правоохоронцю вдається визволитися, а сам Скрипник вибухає.

«Якби поліцейські не ухвалили рішення ліквідувати терориста, той міг би знищити заручника або кинути гранату у поліцейських. Тому рішення про ліквідацію було виправданим», – написав заступник міністра внутрішніх справ Анатолій Геращенко, який і розмістив ролик у себе на сторінці у Facebook.

У Нацполіції нагадали, що правоохоронці понад тиждень «прочісували» місцевість регіону. Паралельно із пошуками проводилися інші оперативно-слідчі та превентивні заходи. Зокрема усі групи реагування патрульної поліції в районах звертали увагу на немісцевих чоловіків та оперативно реагували на будь-яку інформацію людей про незнайомців і підозрілих осіб. 

npu.gov.ua

Зрештою підозрюваного виявили працівники сектору реагування патрульної поліції Зіньківського відділення вночі 1 серпня на околиці селища Опішня. Патрульні звернули увагу на чоловіка, схожого за описом на розшукуваного полтавця, та реалізували заходи із затримання підозрюваного.  

npu.gov.ua

«Начальник сектору реагування патрульної поліції, діючи відповідно до інструкції та перебуваючи у безпосередньому контакті зі злочинцем, тримав ситуацію під контролем до прибуття спецпідрозділу. Оскільки життю поліцейського загрожувала реальна небезпека, оскільки він погрожував гранатою, було прийнято рішення про ліквідацію підозрюваного», – пояснив очільник обласної поліції Іван Вигівський.

Внаслідок вибуху гранати, яка була у підозрюваного, ніхто з поліцейських не постраждав. 

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися. Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.