Поліція розділила учасників акцій / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

Поліція розділила представників громадського руху підприємців #SaveФОП, які мітингують під Верховною Радою, на дві групи.

Як передає кореспондент УНІАН, одна частина мітингувальників розташована на площі Конституції, а інша – на вулиці Грушевського, біля перехрестя з вулицею Шовковичною.

Як пояснили УНІАН у прес-службі Нацполіції, правоохоронці застосували так звану скандинавську модель, при якій групи мітингувальників, які є потенційно конфліктними, розділені між собою для уникнення можливих конфліктних ситуацій.

Відео дня

Одна частина мітингувальників виступає за скасування закону про обов’язкове використання ФОПами касових апаратів, а інша – за його відтермінування.

Як передає кореспондент УНІАН, всього в акції беруть участь приблизно декілька тисяч осіб.

Читайте такожФОПам "світить" відстрочка штрафів за незастосування касових апаратів – Гетманцев

Проїзд з вулиці Шовковичної до Верховної Ради залишається відкритим. Всі прилеглі до вулиці Грушевського вулиці, а саме Шовковична, Липська, Садова, перекриті транспортними засобами поліції. Мітингувальники вимагають, щоб їх пустили пройти до Офісу президента і стверджують, що подавали заявку на проведення такої ходи.

Поліцейські не пускають перехожих в квартал Верховної Ради. Пройти можна лише тим, хто проживає або працює в будинках, прилеглих до будівлі парламенту: поліція вимагає документи, які це підтверджують.

Згодом представники громадського руху підприємців #SaveФОП, які проводять акцію протесту під Верховною Радою, вирушили ходою центром Києва.

Мітингувальники, які раніше розділились на дві групи через розбіжності у вимогах, об’єдналися, про що заявили з трибуни, і рушили ходою центром Києва.

Вони планують пройти за таким маршрутом: вул. Шовковична – вул. Лютеранська – вул. Круглоуніверситетська – Бессарабська площа – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності, а звідти повернуться до будівлі Верховної Ради, де продовжать мітинг.

Як повідомляв УНІАН, біля Верховної Ради перекрито рух транспорту через акцію протесту "Попіл", учасники якої виступають за скасування обов'язкових касових апаратів для ФОПів.