Патрон зовсім не службовий пес / фото ДСНС

Пес Патрон з Чернігова став сапером та підкорив серця українців. Проте джек-рассел-тер'єр не мав шукати міни, господарі готували для нього іншу долю.

Як Патрон став зіркою мережі, повідомляє ТСН.

Пес шукає міни та рятує людей. Він допомагає чернігівським піротехнікам. Разом з ними Патрон розміновує деокуповані території. Він, як справжній нишпорка, обнюхує кожен клаптик землі.

Патрон зовсім не службовий пес. Два роки тому керівник піротехнічної групи Чернігівщини подарував його своєму синові. Пес має родовід, його готували для виставок та змагань. Проте з першого дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну Патрон став сапером. Він змалечку вивчав різні запахи пороху, але навмисно його розмінувальником не робили

"Слава мала бути трошки інакша, ніхто не розраховував, що під час війни він покаже себе з іншого боку і слава прийде не по виставках, а прийде по розмінуванню", - розповів власник Патрона.  

Нині собаку впізнають за жилеткою з шевроном та його ім'ям. Песика назвали Патроном ще до того, як він став розмінувальником. Таке ім'я він отримав майже одразу, коли потрапив до свого господаря.

Патрон працює за твердий сир. Проте пес не службовий, зарплату він не отримує. Собака не пасе задніх, він розуміє свої обов'язки та сумлінно шукає ворожі снаряди.

Патрон працює навколо розбитої російської техніки та в замінованих полях. Проте на пошуки розтяжок у лісах песика поки що не пускають, бо для нього це небезпечно.

Піротехніки уважно слідкують за маршрутом Патрона, який просто так ніколи не відхиляється у бік і допомагає відшукати чималу кількість небезпечних снарядів. Лише на Чернігівщині російська армія по собі лишила не просто випалене поле, вони за собою замінували всі шляхи.  

Раніше УНІАН вже повідомляв про кошлату провідницю - собаку Ніколь, яка допомагає евакуювати українців.

Вас також можуть зацікавити новини: