Собака Ніколь "працює" провідницею на евакуаційних поїздах / скріншот

Сама незвичайна провідниця евакуаційного поїзда - собака Ніколь. Вона допомагає своїй власниці вивозити людей з небезпечних регіонів України й вже навіть побувала за кордоном.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Провідниця Тетяна Мінькова врятувала собаку від смерті на вокзалі Дніпра, коли вона вмерзла в лід. Ніколь відігріли, вилікували та намагалися знайти будинок, але ніхто не хотів брати дворнягу, тому вона вже чотири роки з Тетяною.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ніколь залишалася вдома одна, тому що всі сусіди та друзі поїхали, тому Тетяна попросила взяти тварину з собою в рейс. Керівництво не змогло відмовити й так з'явилася кошлата провідниця

Собака не гавкає і дуже любить дітей, тому проводить з ними багато часу в поїзді. Пасажири поїзда кажуть, що Ніколь працює антистресом і багато проводить часу з тими, кому потрібна підтримка.

На рахунку у Ніколь вже десятки евакуаційних рейсів і навіть міжнародні, зокрема в Польщу. Для цього її вакцинували й чипувати.

Як раніше повідомляв УНІАН, журналістам вдалося поспілкуватися з пасажирами поїзда-примари, який рятує з-під обстрілів тисячі людей. За словами начальниці поїзда Галини Хомин, раніше поїзд їздив з Бахмута до Львова, його довжина становила 1300 кілометрів, але маршрут перекроїли 24 лютого, коли почалася повномасштабна війна Росії проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: