Окупанти заборонили жителям Маріуполя купатися в Азовському морі / фото ua.depositphotos.com

Окупаційна влада Маріуполя заборонила купання в Азовському морі.

Про це повідомила прес-служба Маріупольської міської ради.

"Окупаційна влада Маріуполя заборонила купання в Азовському морі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що формальною причиною такої заборони є розмінування, однак реальною – зростання захворюваності на кишкові інфекції та загроза епідемії холери.

Як раніше повідомляв УНІАН, Маріуполь заблокований російськими окупантами з 1 березня. Ситуація в Маріуполі жахлива і продовжує погіршуватися. 

У місті людям загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли, а й через загрозу підхопити холеру, дизентерію або кишкову паличку, бо відсутнє централізоване водопостачання та каналізація, розкладаються тисячі тіл, катастрофічно бракує питної води та їжі.

Про цю загрозу заявив і менеджер Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань інцидентів в Україні доктор Доріт Ніцана. За його словами, в Маріуполі окупанти частково відновили водопостачання, але через значні і нерідкі пошкодження труб питна вода змішується з вмістом каналізації, що несе серйозні негативні наслідки.

Санітарний лікар Ігор Кузін також побоюється, що епідемія холери може спалахнути в містах, де проходять активні бойові дії, тому що зараження відбувається через брудну воду. 

У свою чергу російські окупанти почали маніпулювати заявами про епідемію і стали розширювати масові поховання у Маріуполі.

5 червня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти закрили Маріуполь на карантин, бо в місті почалася перша фаза епідемії.

Вас також можуть зацікавити новини: