Вартість послуги становила 800 грн / фото УНІАН

У Львові судитимуть стоматолога, який продавав туристам довідки про негативний ПЛР-тест на COVID-19.

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох жителів міста (ч. 1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу).

За даними слідства, турфірма надавала своїм клієнтам послугу – без проведення будь-яких лабораторних досліджень купити негативний ПЛР-тест на COVID-19. Вартість послуги становила 800 грн.

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі "візовий центр" майже рік продавав фальшиві довідки про ПЛР-тести (фото)

Зазначається, що їх виготовляв місцевий стоматолог, використовуючи реквізитні дані одного із львівських діагностичних центрів. Після цього він, представившись кур’єром, безпосередньо передавав їх покупцям.

Як повідомляв УНІАН, у липні у Львові поліція викрила ділків, які видавали фальшиві довідки про відсутність COVID-19. До оборудок із фальшивими довідками причетні працівники однієї з медичних установ та певних туристичних фірм. Вони налагодили схему виготовлення та збуту довідок із висновком "тест негативний", без проведення будь-яких лабораторних досліджень. Замовлення обходилося клієнтам у 800-900 грн.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.