ПриватБанк пригрозив заблокувати дитячі карти/ Фото УНІАН

Державний Приватбанк вимагав від українців, які відкривали дитячі карти, надати ідентифікаційний номер платника податків. Пізніше в банку заявили, що розсилка була помилковою.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Деякі українці отримали повідомлення в системі Приват-24 про те, що карта Юніора не буде обслуговуватися, якщо батьки не нададуть ІПН дитини. 

Відео дня

"Якщо ви не надасте ідентифікаційний номер дитини, банк не зможе обслуговувати Карту Юніора, тобто дитина не зможе нею користуватися", — зазначено в повідомленні.

Повідомлення з попередженням у Приват-24

Пізніше в прес-службі державного банку повідомили, що сталася помилка. При цьому відзначили, що закон про фінмоніторг вимагає надати ІПН при відкритті рахунків з 14 років.

"Могла статися помилка, будемо з'ясовувати, що сталося. Відповідно до закону, ідентифікаційний код обов'язковий для відкриття рахунків з 14 років. До цього віку, ІПН не обов'язковий", - зазначено в повідомленні.

На сайті банку зазначено, що ІПН необхідний при подачі заяви на відкриття карти Юніора, але не повідомляється, чий саме ідентифікаційний номер потрібен.

Раніше найбільший банк України "ПриватБанк" запустив грошові перекази за номером телефону у мобільному банку Приват24.