В одній зі шкіл на окупованій частині Запорізької області дітям влаштували "промивання мізків" / фото РИА-Мелітополь

Дітям, які навчаються у школах на тимчасово окупованих районах Запорізької області, влаштували "промивання мізків". У Степанівці Першій вчителі-колаборанти провели "патріотичний" урок з наративами кремлівської пропаганди та образами на адресу українців.

За інформацією видання "РИА-Мелітополь, в Міжнародний день птахів вчителя "Степанівської ЗОШ № 47" пропонували дітям подумати над шовіністичним російським прислів'ям "Х*хол дурніший від ворони, та хитріший за чорта".

Крім того, школярам представили прислів'я "Птахи сильні крилами, а люди дружбою" в перекрученому варіанті "Птахи сильні крилами, а росіяни – вірою".

Відео дня
В одній з окупованих шкіл Запорізької області дітям влаштували 'промивку мізків' (фото)

Також журналісти показали фото "вчителів", які працюють у тимчасово окупованій школі під керівництвом директора Буняк Людмили Сергіївни.

Зашквари росіян в українських школах - останні новини

Під час окупації Харківської області росіяни та колаборанти у школах забороняли українську мову. Вони змушували вчителів вчити дітей за російською програмою.

6 березня 2023 року стало відомо, що замість українських вчителів росіяни завезли в Мелітополь "викладачів" з Дагестану, які розповідали, що українські діти говорять виключно українською мовою. При цьому "педагоги" скаржилися, що шкільна програма не розрахована на російськомовних дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: