Сьогодні ЗНО 2021 з математики / фото УНІАН

28 травня в Україні відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики для випускників. Для проходження тесту з математики зареєструвалися 291 789 осіб, для яких створено 19 697 аудиторій у 1231 пункті тестування. Тестування з математики (завдання рівня стандарту) складатиме 77321 осіб, для них створено 5324 аудиторії у 417 пунктах ЗНО.

Як проходитиме ЗНО з математики 2021

Тестування цього року пройде в умовах пандемії коронавірусу. Щоб уникнути скупчення біля входу в пункт тестування, допуск учасників до пункту розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. Якщо учасник прибуде в пункт після 10:50, він не буде допущений до іспиту.

Для пропуску до іспиту всім учасникам обов'язково потрібно мати наступні документи:

Відео дня
  • оригінал сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання,
  • паспорт або інший документ, серію (при наявності) і номер якого вказані в сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у ЗНО, яке учасники повинні самостійно видрукувати з інформаційної сторінки.

Також при собі потрібно мати чорну ручку. Учаснику дозволено взяти пляшку питної води без етикетки. 

При собі заборонено мати мобільний телефон, навушники, флешки, фотоапарати і будь-які пристрої збереження, зчитування і відтворення інформації. Також учасникам ЗНО з математики заборонено користуватися лінійкою, олівцем, циркулем, калькулятором. Вся робота виконується чорною ручкою.

ЗНО з математики - як підготуватися

"Ключовим матеріалом для підготовки до ЗНО мають стати офіційні матеріали, підготовлені Українським центром оцінювання якості освіти (УЦОЯО), розміщені на їхньому веб-сайті. На ньому можна знайти минулорічні тести зовнішнього незалежного оцінювання, які проводилися щорічно. Вони викладені у вільному доступі, можна завантажити тестові зошити, вдома чи в школі організувати своєрідне «пробне тестування». Далі по ключам, які теж доступні на сайті УЦОЯО, перевірити себе, наскільки «балів» було виконано ту чи іншу роботу", - сказав УНІАН Олександр Папіш, експерт по онлайн-освіті.

Він уточнює, що на сайті УЦОЯО важливий елемент, без якого підготовка до ЗНО ефективною не буде - це офіційні програми зовнішнього незалежного оцінювання до кожного з навчальних предметів.

"Програми - це про те, що потрібно знати перед тестуванням. В програмі з кожного предмету зібрані ключові інформаційні матеріали, навколо яких будуються тестові завдання. Все, що є в програмі, може бути на ЗНО. Окрім сайту УЦОЯО, є багато ресурсів, які пропонують онлайн-тестування. Воно може бути розроблено на минулорічних тестах, викладених у вільному доступі, також це можуть бути авторські тести платформ. 

Я рекомендую безкоштовну платформу ilearn, на якій можна знайти цікавий і корисний функціонал для абітурієнтів - тренажер ЗНО. В ньому розміщені тести минулорічних зовнішніх незалежних оцінювань. Можна пройти тест онлайн, отримати результат за 200-бальною шкалою і перевірити свої знання. Тести представлені з основних надпопулярних предметів. 

Крім того, на цій платформі ilearn є інші безкоштовні корисні матеріали для абітурієнтів. Наприклад, навчальні вебінари, які ведуть круті експерти, викладачі. Всі ці вебінари відповідають програмі ЗНО. Також рекомендую звернути увагу на веб-ресурс медіа Освіта.ua - ЗНО-онлайн. На цьому ресурсі максимально зібрані тести минулорічних ЗНО. Плюс, чи не до кожного завдання йдуть пояснення. Можна виконати спершу тест, а потім переглянути пояснення. Щоб додатково закріпити знання".

Як влаштовані завдання з математики

Читайте такожСкоро розпочнеться сесія ЗНО-2021: всі дати та особливості іспитів цього рокуЗНО з математики має два рівні - стандартний і профільний. Якщо учень навчався в школі з поглибленим вивченням математики - він повинен здати тестування профільного рівня. Такі ж вимоги діють для випускників, які бажають вступити на деякі технічні спеціальності.

Сертифікаційна робота з математики рівня стандарт триває 150 хвилин і налічує 28 завдань різних форм:

  • 16 завдань з вибором однієї правильної відповіді
  • 4 завдання на встановлення відповідності
  • 6 завдань відкритої форми з коротким
  • 2 завдання розгорнутою відповіддю.

При визначенні результатів учасники отримають тільки оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів.

Іспит з математики профільного рівня триватиме 210 хвилин. Учасники виконають 34 завдання різних форм: 

  • 16 завдань з вибором однієї правильної відповіді
  • 4 завдання на встановлення відповідності
  • 9 завдань відкритої форми з коротким
  •  5 завдань розгорнутою відповіддю.

За результатами проходження тесту з математики учасники отримають результат зовнішнього незалежного оцінювання з математики за шкалою 100-200 балів та оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів.

Результати тестування з математики будуть оголошені в особистих кабінетах учнів не пізніше 22 червня.

Вам також може бути цікаво: