Політолог пояснив, навіщо росіянам "вибори" на окупованих територіях України / фото ua.depositphotos.com

Росіяни намагаються повторити "кримську технологію", анонсувавши проведення так званих "виборів" на тимчасово окупованій території України 10 вересня 2023 року. Росіянам потрібно продемонструвати вигляд "інтеграції" земель, які вони нібито "приєднали" юридично.

"Інтеграція" йде через "вибори". Створюються вже нібито "легітимні" окупаційні "адміністрації". Все як в Росії – ті самі партії, ті самі структури будуть обирати "своїх" нібито на "виборах", – пояснив політолог Володимир Фесенко в ефірі "24 каналу".

Він додав, що навіть прихильники російського вторгнення в Україну, які налаштовані проти нашої країни, знають про те, які "вибори" можуть бути на окупованій території.

Відео дня

"Єдиний сенс – "легітимізація" окупації. Але нас це не хвилює. До вересня багато чого може змінитися", – зауважив Фесенко.

Політолог додав, що головне завдання українських військових та суспільства – не дати російським загарбникам можливості закріпитися на окупованих територіях. Завдання Сил оборони полягає у звільненні всіх окупованих територій, що б там російські окупанти не проводили.

Що відбувається на окупованих територіях 

Російські загарбники примусово виселяють мешканців окупованих міст Гола Пристань та Олешки на Херсонщини з будинків та заселяють туди свій офіцерський склад. Крім того, у цих будинках окупанти облаштовують вогневі позиції.

Як повідомив мер тимчасово окупованого міста Пологи Запорізької області Юрій Коноваленко, там поменшало росіян. Крім того, загарбники залишили декілька блокпостів та почали перевдягатися в цивільне. 

Вас також можуть зацікавити новини: