Марія Левченко вказала на важливі факти щодо відстрочки від мобілізації в українській державі / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Загальна мобілізація в Україні триває, і спірним є питання, чи втратять відстрочку деякі громадяни після того, як остаточно буде ухвалено новий законопроект про проведення мобілізаційних заходів (№10449).

В нашій державі у жодному документі не прописано терміни, на які відстрочка надається на період воєнного стану, розповіла адвокат Марія Левченко. "…оскільки жодним нормативно-правовим документом не передбачено обов'язок ставити певні терміни на відстрочку від мобілізації, то як приймуть новий закон, і у вас більше не буде підстав для відстрочки, то вас можуть хоч на наступний день мобілізувати", - попередила експерт.

Левченко додала, що є виключення - людині можуть дати можливість продовжити навчатися до кінця навчального року. Адвокат підкреслила, що процедура, яка б передбачала перервання відстрочки, в нашому законодавстві не прописана.

Відео дня

У центрі уваги мобілізація 2024 - новини, які варто прочитати

Проект закону про мобілізацію №10449 Верховна Рада України ухвалила у першому читанні ухвалила 7 лютого. До 21 лютого до нього могли подавати правки.

22 числа секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що до документа подали понад 4 тисячі правок. Зокрема, у Раді запропонували надавати відстрочку від мобілізації аспірантам, які вчаться на контракті

Вас також можуть зацікавити новини: