Винуватець ДТП має виплачувати адекватну компенсацію родині померлого / Фото vistilug

В Україні необхідно запровадити вимогу сплати винуватцями дорожньо-транспортних пригод адекватних компенсацій родинам громадян, що загинули внаслідок ДТП.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Олександр Гладун під час засідання круглого столу на тему: "Епідемія травматизму та смертності на дорогах: оцінка економічних, медичних та демографічних втрат України".

Читайте такожУ МВС уточнили, коли в Україні можуть посилити покарання за п'яне водіння

Відео дня

"Хоча приймаються різні заходи щодо покращення ситуації травматизму внаслідок ДТП, ми бачимо, що за основними демографічними характеристиками ситуація стала, тому можна зробити висновок, що ці заходи не дають бажаного ефекту. На мою думку, треба переходити до економічних чинників, які б впливали на це", - сказав Гладун.

Зокрема, він наголосив, що винуватець ДТП повинен виплачувати адекватну компенсацію родині померлого.

На переконання науковця, така вимога стане економічним чинником впливу, що стримуватиме водіїв на дорогах і покращить ситуацію на дорогах.

За його словами, у світі є досвід розроблення методик розрахунку компенсацій, які враховують середньостатистичну вартість життя. Вони діють практично в усіх країнах Європейського Союзу, де мінімальна сума компенсації становить більш як 1 млн євро.

Вас можуть зацікавити наступні новини: