Систему спільно розроблять Мінветеранів та ОБСЄ / facebook.com/pg/mva.gov.ua

Міністерство у справах ветеранів і ОБСЕ в Україні працюватимуть над розбудовою національної системи реабілітації постраждалих внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Читайте такожУ Мінветеранів назвали число бійців, які отримали статус УБД

Як повідомила прес-служба відомства, про це йшлося під час онлайн-конференції міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба із координатором проектів ОБСЕ в Україні Генріком Вілладсеном.

Відео дня

Сторони домовилися, розпочати розбудову національної системи реабілітації постраждалих від збройного конфлікту на сході. Зокрема, в рамках співпраці заплановано обладнати тренінговий простір в Центрі психологічного здоров’я та реабілітації ветеранів, а також розпочати підготовку інформаційного онлайн довідника з наявної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту.

Бессараб також відзначив, що розроблені за участі місії ОБСЕ «Методичні рекомендації щодо оцінки ризиків виникнення конфліктів у громадах Донецької, Луганської, Херсонської областей» - важливі дослідження на які, в тому числі, орієнтуватиметься міністерство, при формуванні подальших пріоритетів в роботі.

Вілладсен розповів, що сьогодні місія ОБСЕ продовжує моніторити ситуацію в Донецькій і Луганській областях і окремо працює в напрямку психологічної підтримки постраждалих внаслідок військового конфлікту та готова надати тренінгову допомогу працівникам міністерства щодо організації роботи з психологічної реабілітації ветеранів та родин загиблих.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України буде самостійно визначати постачальників послуг з реабілітації ветеранам та їх сім'ям.