Ілюстрація REUTERS

Для громадян, які в’їжджають на підконтрольну територію України з ОРДЛО, залишили обов’язкову 14-денну самоізоляцію у зв’язку з посиленням карантину в Україні і зонуванням регіонів, зважаючи на рівень поширення COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Оперативно-військового управління Східного регіонального управління ДПСУ.

Попередньо, зміни діятимуть по 31 серпня, далі прикордонники продовжуватимуть стежити за ситуацією COVID-19.

Відео дня

На період дії карантину у Донецькій та Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування на контрольних пунктах в’їзду й виїзду іноземцями та особами без громадянства без медичного поліса, що у разі інфікування покриє витрати на лікування COVID-19.

Читайте такожПередбачається надання вихідного: в ОП пояснили, що означатиме держстатус релігійних свят

«Крім того громадяни, що слідують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Варто врахувати, що громадяни України (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.

Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання. Одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Україну поділили на чотири карантинні зони. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень небезпеки поширення COVID-19