Деркач живе в квартирі в Куала-Лумпурі без паспорта / uanova.net

Колишній півзахисник київського "Динамо", московського ЦСКА та харківського Металіста Борис Деркач в даний момент не має певного місця проживання і знаходиться в індійському кварталі столиці Малайзії Куала-Лумпурі.

За інформацією сторінки в Facebook Troublemakers & Ultras Action, 54-річний українець знаходиться там без паспорта, який він заклав.

Востаннє Деркач виходив на зв'язок з українськими ЗМІ в березні 2014 року, тоді він повідомив, що є футбольним агентом.

Відео дня

"Зараз для мене головне – сім'я. Потрібно дітей ставити на ноги. У мене вже майже 10 років – новий відрізок в житті. Угорські пригоди і в'язницю забув як страшний сон. Не зламався. Вважаю, що з непростій життєвій ситуації вийшов гідно. Робота футбольного агента викликає нарікання у дуже багатьох, але я через свою совість ще жодного разу в цьому бізнесі не переступив. З деякими у нас не підписані агентські контракти – тільки джентльменські угоди. В цьому просто немає необхідності. Хлопці знають, що в будь-якому питанні досить мого слова. Я дуже багато пережив, щоб зараз обманювати людей", – зазначав тоді Деркач в інтерв'ю.

Зазначимо, що Борис також відсидів 12 років за збройне пограбування в Угорщині, а потім був переведений в Україну.

Борис Деркач починав свою футбольну кар'єру в дублі "Металіста", у вже далекому 1981 році. Після цього він продовжив кар'єру в харківському "Маяку" (нині не існує). Після початку служби в армії в 1985 році виступав за київський СКА. Планувався перехід в "Динамо" разом з яким був на зборах команди на запрошення Валерія Васильовича Лобановського. Але перехід не відбувся. За наказом Генштабу гравець був переведений в московський ЦСКА, за який виступав до літа 86-го, провів 14 матчів і забив 1 гол. Після завершення військової служби повернувся в "Металіст", де залишався до 1989 року. В наступному році надійшло повторне запрошення від Валерія Лобановського, і тепер вже нічого не могло перешкодити переходу гравця до Києва. У складі "Динамо"Деркач став переможцем чемпіонату СРСР 1990 року. Але, незважаючи на спортивні досягнення, життя в столиці відбилася на футболіста не кращим чином. Захопившись азартними іграми в казино, він програвав досить великі на ті часи суми. У 1992 році Деркач опинився в чемпіонаті Болгарії, у складі "Левські" (Софія), а вже наступного року перебрався в угорську «Ньіредьхазу». Але, команді не вдалося показати очікуваного власниками результату, і після пониження в класі український легіонер залишився без роботи.