УПЛ чекає розслідування ситуації / фото: upl.ua

Українська Прем'єр-ліга виступила з офіційною позицією щодо інциденту з проявом расизму в матчі донецького "Шахтаря" і київського "Динамо" (1:0).

Читайте такожЗ'явилося відео з імітацією криків мавп вболівальниками Динамо в матчі з Шахтарем (відео)

Заяву опубліковано прес-службою організації.

Відео дня

"Українська Прем'єр-ліга суворо засуджує будь-які прояви расизму на стадіонах та поза їх і закликає до толерантності. В останні роки викорінення расизму, дискримінації та нетерпимості у футболі стало пріоритетним напрямком роботи УЄФА. Європейський футбольний союз максимально використовує широкі платформи, щоб твердо заявити: "Ні расизму".

УПЛ цілком солідарна з Європейським футбольним союзом та категорично засуджує будь-які прояви расизму на стадіонах України та поза ними.

УПЛ глибоко шкодує про інцидент, який стався під час матчу між "Шахтарем" і "Динамо" 10 листопада у Харкові. Цей випадок показує, що ми повинні зміцнити діалог з клубами, щоб уникнути подібних інцидентів у майбутньому.

УПЛ вірить, що компетентний дисциплінарний орган буде розслідувати цю справу як пріоритетну і притягне до відповідальності усіх залучених осіб у відповідності з чинним законодавством і правилами", - йдеться в заяві.

УНІАН раніше повідомляв про те, що Неймар підтримав легіонерів "Шахтаря" після матчу з "Динамо".