Йожеф Сабо чекає успіху від збірної України на Євро-2020 / фото: ua-football.com

Колишній головний тренер київського "Динамо" і збірної України Йожеф Сабо поділився своїми очікуваннями, пов'язаними з українським футболом в 2020 році.

Про це він сказав в інтерв'ю "Команді №1".

В першу чергу, Сабо зазначив, що чекає хорошої гри від збірної України на чемпіонаті Європи:

Відео дня

"Очікую гарного виступу збірної України на чемпіонаті Європи. Дуже багато чого буде залежати від того, як наші збірники підготуються до Євро-2020 в клубах. Особливо переживаю за таких виконавців, як Малиновський, Зінченко, Ярмоленко, Коноплянка і Степаненко. Вони дуже важливі для національної команди. Бажаю їм в новому році обійтися без травм, зберегти хорошу форму і відмінний тонус до літа", - сказав Сабо.

Читайте такожУкраїна показала найкращий результат у рейтингу ФІФА з 2013 року (інфографіка)

Фахівець також зазначив, що "Шахтарю" під силу виграти Лігу Європи:

"Цікаво також, як виступить "Шахтар" у Лізі Європи. Гірникам дістався важкий жереб. "Бенфіка" - серйозний суперник. Правда, лісабонський клуб напевно взимку буде продавати своїх найкращих футболістів. Але і з "Шахтаря", як я вже казав, може піти як мінімум Тайсон, а може, й ще хтось. Якщо всі лідери "гірників" залишаться, то "оранжево-чорним" цілком під силу виграти Лігу Європи. Сумнів у мене викликає тільки здатність Каштру привести команду до такого успіху - він слабший, ніж попередні тренери "Шахтаря".

Крім того, Сабо хотів би побачити підвищення рівня УПЛ і українських суддів:

"Від УПЛ хочеться дочекатися підвищення загального класу і рівня суддівства. Думаю, не потрібно звинувачувати арбітрів в упередженості, але кваліфікацію їм точно необхідно підтягнути. Це піде на користь всьому українському футболу. А в цілому бажаю нашим вболівальникам, футболістам, тренерам, арбітрам та футбольним журналістам здоров'я, натхнення та успіхів у 2020 році!".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що були названі 33 найкращих футболіста України в 2019 році.