Катерина Монзуль / фото REUTERS

Вперше в історії світового футболу матчі кваліфікації на чемпіонат світу серед чоловіків судили жінки. Однією з них стала українка Катерина Монзуль.

39-річна українка працювала на матчі Австрія - Фарерські острови у Відні.

Судити матч їй допомагали чоловіки: арбітри на лініях Олександр Жуков і Віктор Матяш, четвертий рефері - Денис Шурман (всі - з України).

Відео дня

У цьому поєдинку Монзуль показала дві жовті картки (по одній кожній команді), обійшлася без червоних і зафіксувала 17 фолів (10-7).

Матч у підсумку завершився перемогою Австрії з рахунком 3:1.

Катерина Монзуль судила матч Австрія - Фарери / фото REUTERS

Читайте такожУкраїнська рефері Монзуль заборонила гравцеві вийти на заміну у своєму дебютному матчі в Лізі ЄвропиКрім того, француженка Стефані Фраппар 27 березня працювала на поєдинку Нідерланди - Латвія (2:0).

Катерина Монзуль: досягнення

  • У листопаді минулого року Монзуль, яка судить матчі УПЛ, вперше працювала на матчі Ліги націй між збірними Сан-Марино і Гібралтару.
  • У грудні 2020 року Монзуль вперше судила матч чоловічого єврокубка - вона працювала на грі Ліги Європи "Гент" - "Слован". Їй допомагали Марина Стрілецька та Олександра Ардашева.
  • Найвищою сходинкою кар'єри Монзуль в жіночому футболі стала робота на фіналі чемпіонату Світу-2015 в Канаді між збірними США і Японії.

  • За підсумками десятиліття Монзуль увійшла до трійки найкращих жіночих арбітрів світу