Пройти обстеження вже встигли спортсмени елітної групи з вільної боротьби, легкої атлетики, стрибків у воду / noc-ukr.org

За ініціативи Національного олімпійського комітету у співпраці з партнерським науковим парком «Кардіо плюс» на базі медичної клініки державної установи «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» в Києві триває реалізація програми поглибленого медичного обстеження провідних олімпійців країни.

Згідно неї близько 130 провідних спортсменів-кандидатів до Олімпійської команди України на Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо-2020 у супроводі фахівців НОК отримають медичну підтримку від висококваліфікованих науковців та медиків України, повідомляє прес-служба НОК України.

Пройти обстеження вже встигли спортсмени елітної групи з вільної боротьби, легкої атлетики, стрибків у воду. Вже найближчими днями до них долучаться й українські важкоатлети.

Відео дня

«Ми раді започаткувати таку комплексну програму медичного поглибленого обстеження наших провідних атлетів. Подібні заходи вкрай важливі при підготовці спортсмена до найвідповідальніших змагань чотириріччя. І спортсмен, і його тренери, і лікарі збірних повинні добре розуміти стан здоров'я атлета, вчасно звертати увагу на ті чи інші проблеми, робити необхідні корективи. Лише такий підхід може сприяти ефективній підготовці та гарному виступу спортсмена на Олімпійських іграх. Саме ці обстеження, які проводяться із залученням висококваліфікованих спеціалістів та з використанням найсучаснішої апаратури вже сьогодні допоможуть фахівцям отримати картину стану елітної групи наших спортсменів», - відзначив Сергій Бубка.