Миколаїв обіграв столичних баскетболістів з мінімальним рахунком и в напруженій боротьбі / fbu.ua

Миколаїв переміг Київ-Баскет, поступаючись по ходу поєдинку регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч – 74:72.

Гості впевнено почали виїзний поєдинок. Одразу після першої результативної атаки миколаївців кияни забили у відповідь, а потім вийшли вперед. До кінця стартової чверті гості не віддавали перевагу. За підсумками 10-хвилинки Київ-Баскет вдвічі перевершив Миколаїв, повідомляє офіційний сайт змагань.

Та, схоже, стартова стратегічна перевага надто розслабила киян. Вже в другій чверті миколаївці зуміли збити темп гостей. Найбільше доклав до цього зусиль Омоера, який за другу 10-хвилинку набрав 11 очок. То ж на велику перерву господарі скоротили відставання на три очки.

Відео дня

По перерві миколаївці продовжили спроби відігратися. І їм це практично вдалося. За кілька хвилин до кінця чверті то й же Омоера вперше зі стартової атаки знову вивів господарів вперед. 

Лише після цього кияни прокинулися. То ж завершення поєдинку проходили в режимі нервових гойдалок. Вирішальним стало за 34 секунди до кінця ігрового часу дальнє влучання Попова. Господарі вийшли вперед лише на один бал. Згодом то й же Попов реалізував ще один штрафний. Кияни мали 13 секунд на заключну атаку, та господарі втримали перемогу.

У господарів Омоера в найскладніший момент поєдинку допоміг команді втриматися в боротьбі, ставши у підсумку найрезультативнішим у матчі. Попов на останніх секундах забив ефектний переможний триочковий.

Миколаїв наступний поєдинок зіграє також вдома – 20 березня проти Хіміка. Кияни того ж дня гратимуть вдома проти Дніпра.

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

Суперліга Парі-Матч

14 березня

Миколаїв – Київ-Баскет – 74:72 (12:24, 18:15, 24:17, 20:16)

Миколаїв: Омоера 20 очок, 5 підбирань, 2 передачі; Адедиран 14о, 12пд, 4пр.

Київ-Баскет: Крутоус 17о, 3пд, 2пр; Латкович 11о, 10пд, 5пр; Крік 11о, 4пд, 3пр.