Бубка міг брати участь у корупційній схемі / фото: НОК України

Колишній губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіу Кабрал під час судового засідання заявив, що глава НОК України та відомий у минулому спортсмен Сергій Бубка причетний до фальсифікації виборів місця проведення Олімпіади-2016.

Про це повідомило видання GameBids.

Кабрал, який був засуджений і продовжує давати свідчення, заявив, що витратив на скупку дев'яти голосів у питанні місця проведення Ігор-2016 суму близько двох мільйонів доларів.

Відео дня

У списку прізвищ фігурантів операції був згаданий і Бубка, який "був готовий продати свій голос" разом з російським членом МОК Олександром Поповим.

Спочатку Кабрал передав півтора мільйона доларів голові НОК Бразилії Карлосу Артуру Нузману за 5-6 голосів, проте потім з'явилася пропозиція доплатити ще 500 тисяч за додаткові голоси, а губернатор погодився виділити гроші.

Варто зазначити, що сесія МОК в Копенгагені у 2009 році обрала Ріо-де-Жанейро столицею Олімпійських ігор-2016. Бразильська заявка обійшла Мадрид в третьому раунді голосування, набравши 66 голосів проти 32. На попередніх етапах вибули ще два претенденти — Токіо і Чикаго.

Раніше УНІАН повідомляв, що в травні Україна відзначила Олімпійський день.