Microsoft змушує оновитиcz до W11 за допомогою "темних шаблонів" » ua.depositphotos.com

Microsoft все агресивніше рекламує оновлення з Windows 10 до Windows 11. Зокрема, деякі користувачі "десятки" почали скаржитися, що їм приходить повідомлення про апдейт, яке займає весь екран. І закрити його не так просто.

На найвиднішому місці першого вікна зустрічають дві кнопки – "Отримати [оновлення]", або "Запланувати [оновлення]". Відмовитися від апдейта можна лише через малопомітну кнопку на нижній панелі.

Відео дня

Навіть двічі відмовившись від апдейта, відкривається сторінка зі списком ключових "фішок" ОС. На цьому екрані немає можливості закрити сповіщення, а можна лише натиснути кнопку "Назад".

false

Якщо знову відмовитися від Windows 11, відкриється ще одна сторінка, на якій Microsoft покаже інші функції системи. І тільки після цього з'явиться кнопка, що дозволяє продовжити користуватися Windows 10 і вже остаточно закрити сповіщення.

false

Журналісти відзначають, що в цьому випадку Microsoft експлуатує "темні патерни" – так називають прийоми в інтерфейсі, які спрямовані на отримання результату всупереч інтересам користувача.

Чи варто переходити з Windows 10 на Windows 11

Реліз Windows 11 відбувся більше як рік тому. Ті, хто перейшов на нову ОС кажуть, що система стала красивіше і зручніше, але частини функцій, як і раніше не вистачає, а ті, що на місці, часто реалізовані незручно. 

Станом на січень 2023 року система встановлена на 18.12%, а Windows 10 – на 68.86%. При цьому серед користувачів Steam частка "одинадцятки" становить 30% і постійно зростає.

Раніше в мережі з'явився графік оновлень Windows 11 на весь 2023 рік. Якщо раніше основні нововведення впроваджувалися в ОС один або два рази на рік, то тепер користувачі будуть регулярно отримувати нові функції кожні кілька місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: