Як стверджують розробники, це найменша і легка камера в світі / фото GatherTech

В Японії створили найменшу і найлегшу в світі камеру вагою 17 грамів – вона з легкістю поміститься в маленькій кишеньці джинсів, а за розмірами менше кейса від навушників.

Як передає портал Gizmochina, девайс отримає назву MiniCa. У мініатюрному корпусі вдалося розмістити не тільки сенсор і акумулятор, але й слот для microSD і навіть 0.96-дюймовий дисплей.

фото GatherTech

Повідомляється, що камера записує відео з роздільною здатністю 1080р, також можна знімати фотографії з роздільною здатністю 3760×2128. Всередині встановлено батарею на 180 мАг, що дозволяє пристрою працювати до 60 хвилин без підзарядки.

Поки MiniCa не надійшла у вільний продаж і доступна в рамках краудфандингу Green Funding. На батьківщині за неї просять 6585 японських єн (близько 1700 грн). На AliExpress чекаємо найближчим часом.

Раніше в поле нашого зору потрапив унікальний аксесуар, що перетворює смартфон в аналог повноцінної камери. А бонусом він працює ще як повербанк і док-станція.

Також УНІАН розповідав про, мабуть, найнезвичайніший гаджет 2023 року – електрону книгу у вигляді окулярів. У неї два 1.3-дюймових дисплея з вбудованим підсвічуванням, створених за технологією E-Ink – такі ж стоять в звичайних електронних читалках.

Вас також можуть зацікавити новини: