Фото прес-служби ТОДА

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій вирішила підтримати українських моряків, військовополонених та усіх, хто постраждав від російської агресії, та їхні родини.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, відповідне рішення було прийнято учора під час першого виїзного засідання ради, яке відбулося на Тернопільщині у Збаразькому замку під головуванням Якова Дов Блайха, президента Об’єднання іудейський релігійних організацій України, Головного рабина України. Крім представників ВРЦіРО участь в обговорення взяли й представники Ради церков Тернопільщини, голови облдержадміністрації Степан Барна й облради Віктор Овчарук.

Фото прес-служби ТОДА

«Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій – одна із найбільш впливових і авторитетних громадських інституцій. Важливість засідання на Тернопільщині у тому, що це перше засідання в регіоні. І тут уже Рада церков вирішила звернути увагу на те, чим живе громада, які є потреби у місцевих церков і релігійних організацій, які є питання, що потребують більшої взаємодії влади і релігійних організацій», – сказав виконавчий директор інституту релігійної свободи Максим Васін.

Відео дня

Барна зауважив, що останнім часом після важливих історичних подій на Тернопільщину приїжджають високоповажні гості.

Фото прес-служби ТОДА

«Коли у жовтні було оголошено Томос – приїхав Патріарх Філарет. Цими вихідними створили Єдину помісну церкву і вже через день відбувається Всеукраїнське засідання Ради церков і релігійних організацій. Це говорить про те, що Тернопільська область у своїй природі є унікальною і справді є духовним центром української держави і народу», – сказав Барна.

Він наголосив, що на Тернопільщині є понад 1800 релігійних громад, які спокійно співіснують, мають добрі відносини між собою істоять на позиції соборності і територіальної цілісності держави.

Фото прес-служби ТОДА

«У цьому контексті для нас надзвичайно важливо, що ті християнські та моральні цінності, котрі є в усіх без винятку конфесіях, представлених у Всеукраїнській раді церков, а їх – 17-ть, мають ключовий момент – ми будуємо моральне суспільство. Тому такі заходи мають проводитися часто. І приємно, що вперше виїзне засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій відбулося саме на Тернопільщині. Адже традиційно рада засідає у Києві», – зазначив керівник області.