Сюжет дня : Подорожчання електроенергії. Міністр енергетики проти українців

Подорожчання електроенергії. Міністр енергетики проти українців

Наприкінці квітня 2020 року почав набирати обертів скандал, пов’язаний з перерозподілом ринку електроенергії в Україні, що може обернутися суттєвим подорожчанням електроенергії для промисловості, що відчують на собі усі українці.

Перед цим призначена в середині квітня 2020 року в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, яку ЗМІ та нардепи звинувачують у лобіюванні інтересів Ахметова, ініціювала зупинку трьох блоків АЕС, потужністю 3000 МВт і зменшення виробництва ще на 5 блоках. 

Зокрема, Антикризовим енергетичним штабом був затверджений новий енергетичний баланс в Україні, відповідно з яким обсяг дешевшої атомної генерації, що покриває більш ніж половину всіх потреб в електроенергії в Україні, зменшується аж на 40%. Профільні експерти назвали відключення українських енергоблоків диверсією прем'єра і в.о. міністра енергетики. Вони пояснюють: якщо кількість дешевої електроенергії в загальній мережі рекордно зменшують, її вартість в цілому - зростає. А це відіб'ється і на тарифах, і на цінах товарів і послуг.

Новини про подорожчання електроенергії. Міністр енергетики проти українців

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся