Сюжет дня : Євробачення 2021

Євробачення 2021

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення не відбувся у 2020 році через пандемію коронавірусу. У 2021 році від конкурсу вирішили не відмовлятися, однак відбуватиметься він у новому "карантинному" форматі.

Зокрема, кількість людей у ​​кожній делегації буде зменшено у порівнянні з попередніми роками. Чисельність журналістів теж обмежено до 500 осіб, ще 1 тисяча представників ЗМІ будуть висвітлювати шоу в новому інтернет-прес-центрі.

Право проводити Євробачення 2021 залишилося за Нідерландами, чий представник переміг на конкурсі 2019 року. Шоу відбудеться в місті Роттердам з 18 по 22 травня.

При цьому організатори конкурсу дозволили країнам відправляти на конкурс тих своїх представників, які перемогли у нацвідборах 2020 року, водночас зобов'язвши їх підготувати нові конкурсні пісні.

Цим правом скористалася Україна, яка вирішила не проводити новий нацвідбір, а відправити на конкурс минулорічного переможця гурт Go-A Band. Однак замість переможної пісні "Соловей", цього року гурт виступатиме з піснею "Шум".

Водночас, чимало інших країн вирішили провести цього року нові нацвідбори. Зокрема, від Росії замість минулорічних переможців Little Big поїде співачка Manizha, яку глядачі обрали цього року. Також нові обличчя представлятимуть Італію - замість минулорічної балади від Diodato країну представлятиме зухвалий рок-хіт від яскравих Måneskin.

Новини про євробачення 2021

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся