Сюжет дня : Міні-саміт Україна-ЄС в Брюсселі

Міні-саміт Україна-ЄС в Брюсселі

Президент Петро Порошенко 20 жовтня здійснює візит до Брюсселя, де у нього запланована низка зустрічей з керівництвом Європейського Союзу.

Зокрема, з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем.

Очікується, що президент України та лідери інституцій ЄС обговорять розвиток ситуації на Донбасі та в Криму, стан виконання Мінських домовленостей та перспективи санкційного режиму щодо Росії у відповідь на її агресію проти України. Учасники зустрічі також обговорять прогрес у впровадженні реформ та шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординують подальші кроки щодо ратифікації Угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму громадян України. Також у порядку денному двосторонні зустрічі президента України з лідерами окремих держав-членів ЄС напередодні Саміту Євросоюзу 20-21 жовтня у Брюсселі.

Зазначимо, спочатку візит планувався на 19 жовтня, однак був перенесений через термінове призначення "нормандських переговорів" у Берліні між лідерами України, Німеччини, Франції та Росії щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся